More Circular: van bouwafval tot designlampen

MORE circular

Zoals je eerder al kon lezen zit ik middenin het bouwproces van een eigen woning. Omdat ik naast duurzame mode ook op andere vlakken bewuste keuzes probeer te maken, schrijf ik hier en daar ook over onze bouw-ervaringen. Nu we in de afwerkingsfase zitten vond ik het wel leuk om wat interieur-ontdekkingen op je los te laten. Sharing is caring, right? Enkele maanden geleden leerde ik More Circular kennen. Een merk met een hele knappe missie!

Als we het woord ‘duurzaamheid’ horen, dan wordt er vaak gesproken over minder produceren en consumeren. Waarom? De afgelopen eeuw hebben we producten ontworpen die helemaal geen rekening hielden met de impact ervan op onze planeet. Vandaag is het eigenlijk al kwart na twaalf als we het hebben over het veranderen van onze mindset en het ontwikkelen van processen en producten met een positieve impact. Marten van Leeuwen heeft dat keihard begrepen.

“Ik ben ervan overtuigd dat wanneer je met goede intenties ontwerpt, je meer harmonie kan creëren tussen welvaart van mensen en de gezondheid van onze leefomgeving.” — Marten Van Leeuwen

 

Marten, een Nieuw-Zeelander die de liefde vond in België, richtte enkele jaren geleden More Circular op. Hij wilde altijd al een restmateriaal transformeren in iets waardevols. De reden hiervoor? Vroeger werkte hij als ingenieur in de afvalindustrie, waardoor hij vanop de eerste rij kon zien hoeveel we als maatschappij weggooien. Toen hij naar België verhuisde zag hij dat er ook hier een enorme afvalberg is. Hij besloot zijn vaardigheden als ingenieur te gebruiken om een proces te ontwikkelen dat bouwafval kon transformeren tot iets van waarde: lampen!

MORE circular

MAAK KENNIS MET de ‘archy’ lampen

Of je nu van een landelijke stijl houdt of van een strakke, moderne afwerking… De ARCHY lampen zijn geboren om te stralen in ieders interieur. De gladde simpele vorm en de reflectie van het warme ledlicht op het natuurlijke witte (en tegenwoordig ook zwarte) materiaal brengen rust en gezelligheid bij je thuis. Zoals je op het beeldmateriaal in dit artikel kan zien, ontwerpt Marten twee type ARCHY lampen: plafondlampen en tafellampen. Elke lamp wordt met de hand gemaakt in Antwerpen en wordt voorzien van alle elementen om een goede installatie bij je thuis te verzekeren.

Marten’s ambitie gaat verder dan de prachtige designlampen die hij vandaag maakt. In de toekomst zouden er nog andere producten komen en ook daar ben ik razend benieuwd naar. Zelf heb ik ook een ARCHY besteld voor in ons nieuwe huis. Ik kan haast niet wachten om de lamp te ontvangen en deze aan jou te tonen.

Wat vinden jullie trouwens van dit mooie label met een circulaire missie? Laat het me zeker weten in de comments onderaan!

MORE circular
 

Foto’s door Ellen Claes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *