Press Enter / Return to begin your search.

11 thoughts on “Goodbye fast fashion. Hello slow fashion closet!”

 1. Hey Eline,

  Ik heb overlaatst het boek ‘Dit is een goed gids’ van Marieke Eyskoot gekocht. Dit gaat ook een groot stuk over duurzame mode. Zal je waarschijnlijk ook interessant vinden. Het was voor mij ook een eye opener en zette mij ook aan om duurzamer te kopen.

 2. Hoi Eline,

  Tips voor een duurzame garderobe? Want die ken ik dan graag. Ik ben resoluut fan van duurzaamheid en op vele vlakken draag ik mijn steentje al heel fel bij, maar op vlak van fashion echt helemaal niet.

  Ik zou er graag mee van start gaan dit jaar maar weet niet heel erg goed hoe ik hieraan begin.

  Groetjes,

  Roxanne

  1. Hé Roxanne,
   Dit vind ik echt geweldig om te horen! De komende dagen, weken, maanden ga ik alle aspecten van dit verhaal blijven belichten: tips & tricks, duurzame merken, etc.

   Ik hoop je te kunnen blijven inspireren!
   X
   Eline

 3. Echt goed dat je meer in duurzame kleding gaat investeren! Ik heb de documentaire The True Cost ook gezien en schrok er zo erg van! Sindsdien probeer ik in ieder geval ook een stuk minder te shoppen, en als ik shop dan alleen dingen te kopen die ik echt leuk vindt en vaak tweedehands (de Ijhallen markt in Amsterdam is echt een aanrader voor leuke tweedehandskleding!!)

  1. Hé Eva, super bedankt voor je berichtje! Wat leuk om te horen dat je er ook bewust mee bezig bent. En ook een big thanks voor de handige tip. Dat is een ideaal excuus om nog eens een tripje naar Amsterdam te maken!!

 4. Hier word je toch even stil van.. Ik probeer al duurzaam te leven maar heb dit nog niet toegepast op mijn kleerkast. Zeer benieuwd naar meer! Belgische merken die duurzaam zijn?
  Groetjes Magalie

  1. Het is inderdaad heel confronterend als je een deep dive neemt in het ‘fast fashion’ gegeven. Je hebt me op een goed idee gebracht; ik ga binnenkort een ‘belgian eco-labels only’ artikel schrijven!
   Groetjes,
   E.

 5. Hallo Eline,

  Sinds een paar jaar ben ik ook m’n kleerkast aan ’t vernieuwen, in de richting van duurzamer. Traag maar zeker. Je tips komen me zeker van pas.
  Toch een beetje moeilijk om je gade te vinden als je ‘een dame van leeftijd’ bent, zoals ik ;-).
  Succes, verder!
  Marie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *