Yellow mellow – een duurzame outfit van Supergoods

Supergoods - O My Bag

Deed bovenstaande foto een belletje bij je rinkelen? Zo ja, dan is dat helemaal terecht. Vorige lente paradeerde ik namelijk in een gelijkaardig geel bloemenveld met dezelfde trui. Een teken dat ik mijn duurzame aankopen niet beu word en ik ze even graag blijf dragen, maar ook dat de kwaliteit ervan niet achteruit gaat. Gelukkig is de inhoud van dit blogartikel en de outfit below the belt wél helemaal anders. Ontdekken maar!

Geel is veelzijdig, beweeglijk, het staat voor zelfvertrouwen, wijsheid, communicatie, bescherming. Geel is rusteloos, praatgraag, nerveus. Geel is zo veel. En tegenwoordig ook van mijn nieuwe favoriete kleuren. Ook in mijn nieuwe, geruite broek die ik vond in de webwinkel van Supergoods is een streepje geel te bespeuren. De broek is een creatie van het duurzame label Lanius en is voor 55% gemaakt uit hennep en voor 45% uit biologisch katoen. Deze zomer viert het merk trouwens zijn 20ste verjaardag en kijken ze terug op 40 eerlijke modecollecties. Zij waren er dus vroeg bij! Meer weten over dit inspirerende label? Ik belichte hun verhaal even geleden op mijn blog.

SUPERGOODS VERZENDT DUURZAAM

Bij Supergoods denken ze op alle vlakken na over duurzaamheid. Al meer dan een anderhalf jaar werken ze voor hun webshop met de herbruikbare verpakkingen van RePack. Deze vrolijke gele zakken worden minstens 20 keer hergebruikt en ze zijn gemaakt uit gerecycleerd materiaal. Zo willen ze online winkelen duurzamer maken en verpakkingsafval vermijden.

RePack is een Finse startup die herbruikbare en recyclebare verpakkingen vervaardigt. De bedoeling is dat webwinkels die gebruikmaken van RePack deze verpakkingsmethode aanbieden aan hun klanten. Kiest een klant voor deze verzendmethode dan moet hij een extra bedragje bijbetalen, maar deze krijgt hij weer terug als hij de verpakking weer (kosteloos) terugstuurt. De consument blij (lagere verzendkosten), de webwinkelier blij (minder verpakkingskosten en minder voorraadruimte nodig) én moeder natuur blij. RePack vermindert de CO2-emissies namelijk met 80%.

LITTLE FRANKIE, MIJN ecobewuste tas

Little Frankie is de naam van de tas die je op onderstaande beelden kan aanschouwen. Het is een creatie van O My Bag, een duurzaam accessoirelabel uit Nederland dat ik zo’n vijf jaren geleden leerde kennen. De tas was voor de makers een voor de hand liggende conclusie na de populariteit van z’n grote broers, Dirty Harry en Frankie Fierce. Ik ben fan van dit kleinere formaat gezien je het voor véél gelegenheden kan gebruiken: voor een dagje shoppen, om naar je werk mee te nemen, om je te vergezellen op citytrip… You name it.

Hetgeen waar ik erg blij om ben is dat je de tas kan openen zonder de gespen los te maken, want die zijn er eigenlijk maar voor de show. Aan de achterkant zit ook een geniale tijdbesparende ritssluiting die uitkomt in het hoofdcompartiment van de tas. Zo onderscheidt de tas zich echt van de rest. Praktisch tot en met. Bovendien werd hij vervaardigd uit duurzaam leer dat werd gelooid zonder het gebruik van schadelijke chemicaliën én zonder synthetische topafwerking. Dit natuurlijke leer heeft wel een open structuur. En dat betekent dat kleine krassen, onregelmatigheden en veranderingen in de kleur een deel van dit leer zijn. Little Frankie is dus een unieke tas die in de loop van de tijd prachtig ouder wordt.

Fotografie door Kim Nijs

 
 

3 Comments

  1. Supermooie foto’s! *-*
    Hoe handig dat je je tas ook met een ritssluiting kan openen 😀

    xo Noor

    • Ooh, dank je wel, Noor! En dat is echt mega handig, want van zo gespen alleen ben ik geen fan! 😀 Xx

  2. Pingback: Waarom een bezoekje aan Supergoods Antwerpen de max is - Eline Rey

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *