Veilig in de zon met MÁDARA

Je huid zo veel mogelijk beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf – zoals bijvoorbeeld zonneschijn – is van groot belang. Zelf hecht ik er ook veel waarde aan, gezien mijn huid al zesentwintig jaar zo bleek is als kaas. En oké, de beste bescherming tegen de zon is schaduw opzoeken, maar laten we eerlijk zijn… Dat is niet altijd mogelijk en ook niet altijd fijn. Alvorens ik je één van mijn favoriete suncare producten aanraad, geef ik je graag enkele weetjes mee.

√ Je hebt natuurlijk voldoende vitamine D nodig. Hoeveel je nodig hebt hangt af van persoon tot persoon. Maar je kan je wel aan volgende regel houden: je handen en gezicht een half uur per dag blootstellen volstaat. En is eigenlijk het maximum.

√ Het te veel en onbeschermd blootstellen van je huid aan UV-stralen vermindert de elasticiteit van je huid.

√ Slechts een paar keer verbranden tijdens je jeugd zorgt voor verhoogde kans op melanoom (huidkanker, dus). En dat allemaal voor dat bruine kleurtje. Dat is het niet waard, right?

√ Wist je trouwens dat een gebruinde huid teken is dat het afweermechanisme van je huid in werking is getreden. Het is een manier van je lichaam om zich, door het vormen van melanine, te beschermen tegen schadelijke UV-stralen. Een verbrande huid wil zeggen dat de verdediging gefaald heeft.

MÁDARA ZONNECRÈME

Wat voor mij echt not done is op het vlak van zonnecrème? Dat het een plakkerig boeltje wordt. Tot nu toe ben ik altijd enthousiast geweest over mijn producten van MÁDARA, dus deze zomer koos ik ervoor hun zonnecrèmes ook een kans te geven. Online las ik enkele reviews en zo kwam ik bij de SUN20 terecht. Al snel kwam ik te weten dat het een lichte zonnecrème is die erg gemakkelijk uitsmeert, vrijwel meteen intrekt en een onzichtbare finish heeft.

De formule van deze ‘light as air’ zonnecrème is gebaseerd op biologisch aloë vera sap dat voor extra comfort en verzachting zou zorgen. Het helpt ook verbranding, hyperpigmentatie en veroudering van de huid te voorkomen. Daarnaast bevat de zonnecrème SPF-versterkende frambozenzaadolie en Vitamine C & E. 

MÁDARA ‘FAKE IT’ BRONZER

Nooit had ik gedacht dat ik op een dag een zelfbruinende crème op mijn lichaam zou smeren. MÁDARA overtuigde me toch om het er eens op te wagen. Hun gecertificeerde zelfbruinende melk zou een natuurlijke, zonovergoten gloed geven in 4 tot 6 uur. Ze beloven verder ook nog het volgende: een eenvoudige applicatie, opbouwbare kleur en een streeploze dekking. Dus ging ik aan de slag met de stappen die ze me voorschotelde alvorens gebruik:

STAP 1 — Scrub je lichaamshuid zachtjes, met extra aandacht voor ellebogen, knieën en hielen
STAP 2 — Breng de zelfbruinende melk gelijkmatig aan in vloeiende, cirkelvormige bewegingen
STAP 3 — Zorg ervoor dat je je handen grondig wast na gebruik. Of doe handschoenen aan.
STAP 4 — Wacht enkele minuten vooraleer je je kleding aandoet.
STAP 5 — Let op: de crème bevat geen UV-filters. Intense blootstelling aan de zon wordt niet aanbevolen 24 uur na gebruik.

Zo gezegd, zo gedaan. Ik probeerde het eerst op de binnenkant van mijn arm om toch wat op safe te spelen. Dat resultaat bleek — zoals beloofd — heel natuurlijk. Pas enkele dagen later durfde ik het voor het eerst op mijn benen en ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast was. MÁDARA belooft dat mensen met een lichte huid ook van dit product kunnen genieten en daar hebben ze zeker niet over gelogen. Bovendien is de crème notenvrij, glutenvrij en veganistisch. What’s not to like?

OVER HET LETSE BEAUTYLABEL: MÁDARA

MÁDARA Organic Skincare vond haar oorspong in Letland. Het is een label ontwikkeld door vier vrouwen die behoefte hadden aan kwalitatieve, natuurlijke verzorgingsproducten én die sterk geloven in het feit dat schoonheid van binnenuit komt. Zoals je misschien wel weet is Letland rijk aan krachtige plantensoorten die bestand zijn tegen de gure noordelijke weersomstandigheden en die daardoor een bijzonder goede werking hebben op de huid. Het zijn ook die pure bestanddelen die de basis vormen voor hun serums, scrubs en crèmes.

Wat ik nog leuker vind aan dit label: ze dragen een steentje bij aan een schoner milieu. Zo zijn alle producten volledig dierproefvrij, zitten ze verpakt in een recycleerbaar jasje en zijn ze stuk voor stuk gecertificeerd volgens de internationale EcoCert-norm.

Heb jij weleens een product van hen aangeschaft? Wat is jouw persoonlijke ervaring?

Liefs,
Eline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *