Super sweet Valentine

Hoewel ik geen grote voorstander van het typische Valentijn gebeuren ben… Zoetigheden zijn altijd een goed idee. Daar ben ik, als chocolade verslaafde, rotsvast van overtuigd. Mocht het lief dus binnen enkele dagen met een doos vol lekkers voor mijn neus staan zou ik er allesbehalve kwaad om zijn. Afgelopen week was echter anders. Niet mijn vriend, maar Godiva zélf zorgde ervoor dat deze heerlijke doos in mijn postbus belandde. Ik nam mijn taak als tester dan ook uiterst serieus…

HAPPINESS IS AN UNEXPECTED PIECE OF CHOCOLATE

De inhoud is niet alleen ongelooflijk lekker, ook de doos ziet er verschrikkelijk interessant uit. De illustratie die op het deksel staat is er eentje van Sarajo Frieden. Hoewel ik van nature geen mega romantische ziel ben kan ik deze hartvormige doos wel appreciëren. Al moet ik toegeven dat het vooral de 14 verschillende pralines zijn die mijn volledige aandacht krijgen. Zorgvuldig doe ik de doos open en ontdek ik op een transparant papier welke pralines op mij zitten wachten. Het verrukkelijke assortiment bestaat uit twee exclusieve chocolaatjes – Crème Brulée en Strawberry shortcake – evenals 12 lievelingschocolaatjes van Godiva, waaronder hun klassieke hartjes van witte, pure en melkchocolade.

De geschenkdoos kost € 22 en je krijgt (of geeft) er veertien top pralines voor in de plaats. Uiteraard hebben ze nog een brede selectie andere geschenken. Hier vind je hun volledig Valentijnsaanbod.

MIJN TOPFAVORIETEN

Ik ben een ongelooflijke liefhebber van pure chocolade, vandaar dat mijn selectie ook niet anders dan donkere pralines omvat. Minder fan ben ik van fruitige pralines of de creaties die voorzien zijn van een koffiesmaak. Bij deze mijn twee topfavorieten uit de Valentijnsbox:
Coeur noir: Deze praline is Godiva’s iconische hartvormige donkere praline. Vanbinnen ontdek je een intense ganache van pure chocolade. Hier zou ik gerust een levenslange voorraad van willen inslaan.
Tourbillon 85: Een fluwelige 85% chocoladeganache in een chique Art Nouveau jasje van pure chocolade. Hoe donkerder, hoe liever.

BERT’S TOPFAVORIETEN

Mijn lief is niet meteen de grootste chocoladefreak op de aardbol, toch weet hij een goede praline te appreciëren. We doken samen de chocoladebox in en hij offerde zich vooral op (thug life) om de pralines die ik niet lust naar binnen te spelen. Zijn uiteindelijke topfavorieten:
Noix Macadamia: Een macadamianoot genesteld in een bedje van praliné en nougatine, omhuld met lekkere melkchocolade.
Coeur Blanc: Een harmonieus evenwicht van smeuïge hazelnootpraliné. Een traditioneel recept van de stichters van Godiva, zorgvuldig bewaard door de chocolademakers.

En jij, heb jij weleens geproefd van Godiva’s heerlijke creaties?

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *