Ruitjes all the way

Door kledij in opvallende kleuren laat ik me niet snel verleiden. Dat is wellicht geen grote verrassing voor zij die mij al een tijdje kennen — of volgen. Toch is het Belgische label JBC erin geslaagd om één van hun fleurige winterjassen bij mij in het oog te laten springen. Het zijn vooral de grafische kenmerken en het silhouet van de jas die me hebben doen stoppen met scrollen op hun webshop. En wanneer ik zin heb om kleur toe te voegen aan mijn overwegend zwarte garderobe, dan doe ik het metéén goed. Had jij gedacht dat een jas met de kleuren ‘wit, blauw en rood’ er zo stijlvol uit kon zien? Ik allereerst niet, maar ik bewijs vandaag graag het tegendeel.

Zonder het op voorhand te beseffen, staat deze look óók in teken van een razend populaire najaarstrend: ruitjes. Enerzijds heb je mijn nieuwe, middellange winterjas van JBC met grote ruiten. Anderzijds draag ik een van mijn meest recente Pull & Bear aanwinsten die gemaakt is uit een stof met kleinere ruiten. Blazers met ruitjes zijn trouwens niet meer weg te denken uit het straat- en kantoorbeeld, en ook ík vond na even zoeken een exemplaar dat bij mij past. Ik koos uiteindelijk voor een blazer met een rechte snit, die langer dan normaal valt waardoor hij een tikkeltje minder streng overkomt. Begrijp me niet verkeerd: ik kleed me graag netjes, maar niet zonder een nonchalante of speelse combinatie. Ik geef ook graag mee dat ik steeds voorzichtig ben wanneer ik meerdere prints combineer… Het resultaat kan ook een kakofonie worden. De juiste balans vinden is van groot belang.

Geruite jas — JBC — € 79,99
Geruite blazer — Pull & Bear  € 24,95

Wat vind jij van deze optimistische, work & play proof outfit? Experimenteer jij geregeld met kleur? Laat het me zeker weten in de comments onderaan!

Liefs,
Eline

Fotografie door Elke Wendrickx

Najaarstrend ruitjes
Najaarstrend ruitjes

1 Comment

  1. Zelf ben ik ook meer van de neutrale kleuren maar af en toe een kleurrijke afwisseling is niks mis mee. En deze jas ziet er erg goed uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *