Pure ontspanning bij Wellness Orchidee Exclusive

Midden september was het een kwarteeuw geleden dat ik voor het eerst daglicht zag. Dat klinkt dramatischer dan het werkelijk is. Al moet ik toegeven dat mijn verjaardag er sinds drie jaren nét iets anders uitziet. Wanneer je gaat werken voelt zo’n dag uiteraard een tikkeltje ‘gewoon’ aan. Toch stonden er op woensdagavond 13 september enkele verrassend leuke plannen op mijn agenda. Meteen na het werk genoten het lief en ik van een dinertje bij mijn favoriete brasserie. Even later zetten we dankzij Relaxy koers naar Orchidee Exclusive in Dilsen-Stokkem. Een luxe wellness in een Limburgse gemeente waar ik nog nooit eerder vertoefde. Het werd een onvergetelijke belevenis waar ik je alles over wil vertellen.

Wellness Orchidee Exclusive verschuilt zich in een modern pad op de Rijksweg 64 in Dilsen-Stokkem. Van zodra de deur openging, kregen mijn vriend en ik een super hartelijk ontvangst van de twee gastvrouwen, die me eveneens feliciteerden met mijn verjaardag. Ik voelde meteen dat we een memorabele 3 uren tegemoet gingen. Dat voorgevoel werd bevestigd van zodra we voet zetten in het wondermooie wellness paradijs. Allereerst kwamen we terecht in een inkomhal waar we onze jas en schoenen konden opbergen. Eenmaal verder kregen we zicht op het verrassend grote aanbod aan faciliteiten…

Zoals het een goed uitgeruste privé wellness betaamd is er een Finse sauna, een Turks stoombad, een infrarood, een whirpool en een buitenzwembad. Orchidee Exclusive voegt daar het volgende aan toe: een gigantische kleedruimte op de benedenverdieping, een belevingsdouche, een relaxruimte met haard, een gezellig eethoekje, een (grote!) minibar, een terras met lounge en een zoutgrot. Die laatste is bijvoorbeeld uniek in België en kan je spotten op de hoofdfoto van deze blogpost. Bert en ik kwamen te weten dat zout een heilzame werking heeft voor lichaam en geest. In de grot zorgt de pure lucht met zoutkristallen voor het zuiveren van je longen, het reinigen van je huid en het versterken van je immuunsysteem. Het is er zo’n veertig graden en ik moet toegeven dat ik het uiterst aangenaam vond om hier met een magazine onze ontspannende avond af te sluiten.

Voor ons was een bezoek van 3 uren voldoende om alle faciliteiten op ons uiterste gemak te ontdekken. Tijdens de beleving ontdek je dat het team achter deze wellness aan elk detail heeft gedacht. Zo is er bijvoorbeeld helemaal geen saaie of standaard lounge achtergrondmuziek te bespeuren. Aan de hand van een tablet kies je simpelweg zelf jouw favoriete sfeermuziek. Een leuk extraatje! Ook de hapjes die we voorgeschoteld kregen waren tot in de puntjes verzorgd.

Wanneer je het totaalplaatje bekijkt kunnen mijn vriend en ik niet anders dan Wellness Orchidee Exclusive een dikke, welverdiende 10 op 10 geven. Niet enkel voor het grote aanbod aan faciliteiten en de welvoorziene ruimtes, maar ook voor properheid verdient het team vijf sterren. Gezien de grote oppervlakte en de talrijke faciliteiten is het geen eenvoudige klus om alles iedere keer weer netjes te krijgen. Het gebruik van het woord ‘kraaknet’ is hier volledig op zijn plaats. Aan het begin van ons bezoek kregen we trouwens meegedeeld dat deze privé wellness volledig is uitgerust conform de Vlarem 2 wetgeving. Deze wet garandeert je dat zowel de waterkwaliteit als de omgeving aan alle hygiënische voorschriften voldoet. Aangenaam om weten, nietwaar?!

IN A NUTSHELL

Wellness Orchidee Exclusive opende eerder dit jaar z’n deuren. De zaak differentieert zich meteen van de rest door ook de kans tot overnachting mét luxe-ontbijt aan te bieden. Dit geeft de mensen die een eindje verder wonen de mogelijkheid om een ontspannende totaalbeleving te ervaren in het wondermooie Limburg. In mijn vijfentwintig jarig bestaan heb ik heel wat verschillende privé sauna’s en wellness accommodaties afgeschuimd. Orchidee Exclusive behoort zonder nadenken tot de absolute top 3. De omgeving waarin je je bevindt straalt zowel luxe als rust uit, en bovendien is het er kraaknet.

Last but not least mag ik je nog exclusief nieuwtje verklappen… De dochter des huizes zal er binnenkort een reeks schoonheidsbehandelingen aanbieden zoals bijvoorbeeld het plaatsen van wimpers. Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws bij Wellness Orchidee Exclusive? Volg zeker hun Facebookpagina. Meer informatie over deze luxueuze wellness vind je op Relaxy.be.

Veel liefs,
Eline


1 Comment

  1. HEERLIJK! Ik heb een aantal jaar geleden ervoor gekozen om een jacuzzi aan te schaffen. Nu kan ik thuis ook van de luxe genieten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *