Our short trip to Amsterdam

Exact een week geleden, op de dag voor mijn verjaardag, reden mijn vriend en ik naar Amsterdam. Een rit van slechts twee uur en half, naar een stad waar ik nog nooit eerder (bewust) geweest ben. Ik snap niet dat ik er niet eerder een uitstap naar heb gedaan… Maar soit, laten we daar niet over uitweiden. Ook al was het een héél korte trip, mijn vriend en ik hebben ons kostelijk geamuseerd. Hij was al enkele keren in deze grootstad geweest, en ik deed er de ene ontdekking na de andere.

AMSTERDAM

Van het Rijksmuseum tot het Anna Frankhuis, van de 9 straatjes tot de letters van Amsterdam… We hebben het allemaal gezien, hoor. Nu moet ik je wel zeggen dat het aan elke toeristische trekpleister vrij druk was en daarom hebben we het Anna Frankhuis bijvoorbeeld niet bezocht. Wél hebben we door het Vondelpark gewandeld, het Museumplein ontdekt, KFC gegeten en een heuse cocktailbeleving gedaan. Hierover ga ik jullie zo meteen alles vertellen.

 HOUSE OF BOLS

Say hello to House of Bols of Amsterdam. Deze plaats was mij al eerder opgevallen wanneer ik op het wereldwijde web aan ’t surfen was omtrent Amsterdam. Ik kan je zeggen dat een bezoek aan The House of Bols op het Museumplein, best een uniek avontuur is. Je wordt er ondergedompeld in de glamoureuze wereld van cocktails, likeuren, bartending én genever. House of Bols gaat zoals de naam al verklapt over Lucas Bols… ’s werelds oudste gedestilleerd merk dat likeuren maakte in Amsterdam sinds 1575. In het cocktailmuseum maak je enerzijds kennis met de geschiedenis van Bols en anderzijds wordt ook je reukorgaan op de proef gesteld. Maak ik je nieuwsgierig? Alright, goed. Wanneer je naar onder scrolt krijg je een kleine sneak peak te zien…

Heb je ondertussen al zin gekregen om deze cocktail expierence mee te maken? Wel, er is meer. Tijdens de tour ontdek je eveneens je favoriete smaken en op basis daarvan, kan je op het einde een cocktail kiezen naar jouw voorkeur. In je inkomticket zitten drie dingen drankjes: één cocktail en twee jenever shotjes. House of Bols is 7 dagen op 7 open en deze beleving kost slechts 14,50 per persoon. Verder geniet je elke vrijdag vanaf 17h een korting van vijf euro… A-ma-zing. Let wel dat alle deelnemers boven 18 jaar moeten zijn, anders kom je er niet in.

Conclusie? Amsterdam was top, maar ik moet er zéker nog eens naartoe gaan want heb nog niet alles kunnen ontdekken. Oh ja, ik koos er zelfs bewust voor om er vorige week niet gaan te shoppen. Nog voor het einde van dit jaar zal ik een A’dam shoppingdag plannen. For sure.

Liefs,
Eline

Voor meer inspiratie, personal pics én fun talk… Check Facebook!

8 Comments

  1. natasja vansimpsen

    oh ik wil al heel lang naar amsterdam gaan 😮
    super tof die cocktails en jenevers 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *