Mijn favoriete herfstlook van Nathalie Vleeschouwer

Nathalie Vleeschouwer - herfstlook

Eigenlijk houd ik niet van hokjesdenken, maar als ik mijn eigen kledingstijl zou moeten omschrijven, dan zou ik volgende kernwoorden gebruiken: tijdloos, eenvoudig, comfortabel, stijlvol én beïnvloed door mijn mood. Voor mij moet kleding als een tweede huid aanvoelen, het verlengde van je persoonlijkheid zijn en jarenlang gedragen kunnen worden. 

En gelukkig ben ik helemaal niet de enige die er zo over denkt. Belgische ontwerpster Nathalie Vleeschouwer is er eveneens van overtuigd dat kledij, wanneer het aanvoelt als een tweede huid, voor een instant gevoel van geluk kan zorgen. Voor zij bij wie de naam geen belletje doet rinkelen: de Antwerpse Nathalie begon haar modeverhaal nog vóór ikzelf het daglicht zag. In 1990 wuifde ze de modeacademie vaarwel en bracht ze een kledinglijn voor zwangere vrouwen op de markt die vandaag nog steeds succes kent: Fragile. Acht jaar geleden voelde Nathalie zich helemaal klaar voor een nieuw geesteskind, een kledinglabel onder eigen naam.

De identiteit van haar meest recente label valt volledig samen met de spirit van de ontwerpster zelf. De rode draad doorheen elke collectie is effortless elegantie binnen een verrassend palet van kleuren, prints en stoffen. Het zijn steeds vlotte, comfy looks die niet maandenlang in de kast moeten hangen, wachtend op het ultieme event.

Nathalie Vleeschouwer - kobaltblauw

De herfst- en wintercollectie van dit jaar is zoals steeds lekker gevarieerd: botanische prints worden afgewisseld met monocolorlooks, met onderling eindeloze combinaties. Van kostuums tot zijdezachte breisels, van wijde tot fluwelen broeken… You’re gonna love it. Zelf bezweek ik voor een brede, geruite kostuumbroek en twee gebreide items in mijn favoriete knalblauwe tint. Het is een outfit die ik zowel voor work als play kan dragen en waaronder mijn geliefde sneakers bijna allemaal passen. Zoals je weet hecht ik naast gemak van kledij ook groot belang aan het mens- en milieuvriendelijke aspect. Nathalie Vleeschouwer mag dan geen 100% eco-vriendelijke materialen gebruiken, respect voor mens, milieu en maatschappij vormen wél een belangrijk onderdeel van haar normen en waarden.

Allereerst vind ik het fijn dat elke ontwerp van A tot Z door hun eigen team wordt ontworpen. De oplages zijn met opzet beperkt en bijproductie is uitzonderlijk. Verder streeft Nathalie ook naar vertrouwensrelaties met elke leverancier, en daarin is transparantie essentieel. De kledingstukken worden op een eerlijke wijze geproduceerd: geen kinderarbeid, aangename werkomstandigheden en een eerlijk verloning. Ook de impact op het milieu blijft beperkt gezien het creatieve, het commerciële en het administratieve team onder één dak gehuisvest is. Daarnaast wordt meer dan de helft van alle kleding al 20 jaar in België gemaakt, en een groot deel daarvan zelfs op 5km van hun eigen atelier.

BEN JE EEN ONLINE SHOPPINGLIEFHEBBER?

Dan heb ik goed nieuws! Nathalie Vleeschouwer introduceerde aan het begin van deze herfst een fonkelnieuwe webshop waar het aangenaam en overzichtelijk shoppen is. Ik ben trouwens razend benieuwd wat je van mijn kleurrijke herfstlook vindt. Laat zeker een berichtje achter in de comments onderaan.

Geruite kostuumbroekhier in de webshop
Kobalt truihier in de webshop
Kobalt sjaalhier in de webshop

Fotografie door Elke Wendrickx

Nathalie Vleeschouwer - kobaltblauw
Nathalie Vleeschouwer - kobaltblauw
 
Nathalie Vleeschouwer - kobaltblauw
Nathalie Vleeschouwer - kobaltblauw
Nathalie Vleeschouwer - kobaltblauw
  
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *