Mooie merken #13: Mardi Éditions & The Collection One

Copyright: Mardi Editions 2019

De tijd vliegt. Het is ondertussen al een anderhalve maand geleden dat ik nog enkele mooie merken met je heb gedeeld. Gelukkig heb ik de afgelopen weken niet stilgezeten en kan ik je vandaag weer enkele enkele ethisch verantwoorde en ecovriendelijke modelabels presenteren. In dit blogartikel ontdek je een gloednieuw Belgisch label dat respect van A tot Z hoog in het vaandel draagt én een duurzame webshop die vanuit Nederland werd opgestart. Ontdekken maar! 

1. MARDI ÉDITIONS

Mardi Éditions is een fonkelnieuw kledingmerk van eigen bodem dat zich inzet zet voor meer respect. Respect voor de mens, voor het klimaat en voor onze kleding op zich. Hun collecties zijn dan ook gericht op vrouwen die deze waarden even hoog in het vaandel dragen. De naam van het merk is geïnspireerd op de naam van het creatieve brein, Marie. De oprichtster wil iedereen laten kennismaken met een nieuwe manier van mode. Denk: geen seizoenen, maandelijkse kleine edities in plaats van jaarlijks ontelbaar veel collecties, productie in kleine hoeveelheden én ontwerpen die de tand des tijds doorstaan.

“We doen niet alsof we perfect zijn.
Wat we vandaag kunnen doen, doen we.”

Oprichtster Marie besloot het klassieke businessmodel — waar de meeste modemerken voor kiezen — achter haar te laten. Ze kiest bewust voor maandelijkse minicollecties oftewel edities. Dat zijn meestal twee à zes uiterst gewilde stukken die je onmiddellijk kan dragen. En kan blijven dragen.Alle deze collecties worden in beperkte oplage ontwikkeld. Enerzijds wil Mardi Éditions zich hiermee verzetten tegen massaconsumptie. Anderzijds is het een manier om unieke items te kunnen creëren die stuk voor stuk gegarandeerd met liefde gemaakt werden.

Het Belgische label heeft ook nog een Portugese toets. Want daar worden namelijk al hun collecties vervaardigd. In een familieatelier dat dagelijks, zonder uitzondering, investeert in het welzijn van haar werknemers. De materialen die ze gebruiken om hun prachtige, sobere stuks te creëren komen uit Italië, Nederland of Portugal. Al onze gerecycleerde verpakkingen  — van draagtassen tot labels — worden geproduceerd in België. Zoals je ziet kiest oprichtster Marie er bewust voor dat alle partners zich in Europa bevinden. Die nabijheid stelt haar in staat om de productie nauwlettend op te volgen en ervoor te zorgen dat de werkomstandigheden aan haar verwachtingen (en die van ons) voldoen.

Bij Mardi Éditions zijn ze zich ook bewust dat een groot deel van de ecologische voetafdruk van de mode-industrie afkomstig is van de keuze van textielvezels. Daarom hebben ze nog voor de opstart besloten zich te concentreren op natuurlijke materialen en/of materialen met een lage impact op onze leefomgeving.

Copyright Mardi Éditions

2. THE COLLECTION ONE

The Collection One is een webshop opgericht door Lisa Schotman, wiens stijl het best kan worden omschreven als puur, natuurlijk en zacht. Lisa heeft een bewuste levensstijl en creëerde een concept dat in harmonie is met haar persoonlijke filosofie.

The Collection One is ontstaan uit de wens om prachtige, duurzame en kwalitatieve kleding te presenteren via een transparante online winkel. Een platform dat bewuste consumenten inspireert om een verbinding tot stand te brengen tussen hoe je je voelt en wat je draagt. Elk seizoen bieden ze je een nieuwe collectie met zorgvuldig geselecteerde vintage items aan. Deze items kun je combineren met duurzame merken als By Signe, The Nude Label en Rita Row, die je ook op de website kunt vinden.

Voor de nieuwe lente- en zomercollecties neemt The Collection One ons mee naar een ontspannende zomerdag. Nergens kun je meer rust vinden dan op het strand, nietwaar? Ze gebruikten het daarom als decor voor de shoot. De zachte kleuren van de vintage items zoals beige, lichtgroen en geel passen perfect bij de natuurlijke omgeving van de zee, het strand en de duinen. I’m in love. Jij ook?

The Collection One

Foto 1 © Mardi Éditions
Foto 2 © The Collection One

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *