Een ‘no makeup’ makeup look? Zo doe je dat!

Ongeveer drie jaar geleden kwam ik voor het eerst in contact met het team achter Hélène V. en de producten van jane iredale. Hun gezamenlijke doel? Ons doen stralen. En als ik je zeg dat het merendeel van mijn makeup collectie vandaag nog steeds gedomineerd wordt door dit label, dan weet je dat ik oprecht fan ben. De reden voor mijn enthousiasme is simpel: de producten van jane iredale zijn lief voor mijn huid. Daarnaast vind ik dat de makeup langdurig meegaat, wat mijn blijheid en duurzame missie alleen maar ten goede komt.

Over het algemeen ben ik voornamelijk fan van natuurlijke makeup looks. Ik was dan ook razend enthousiast toen MARNIX & ALLY en Hélène V me onlangs uitnodigden voor een inspirerende workshop. Het doel van de dag? Het aanbrengen van een “no makeup” makeup look met enkele essentiële producten van jane iredale. Je komt er in de komende alinea’s alles over te weten.

NATURAL IS THE WAY WE ROLL

First things first: het zorgvuldig reinigen en verzorgen van je gelaat is super belangrijk. Hiervoor gebruik je de unieke Magic Mitt. Deze microvezelhandschoen verwijdert alle make-up wanneer je hem met warm water gebruikt. Hij tast de natuurlijke barrière van de huid niet aan. Nadien breng je de de Smooth Affair Facial Primer & Brightener aan. Die zorgt ervoor dat je make-up de hele dag blijft zitten én dat je huid gehydrateerd wordt. De volgende sta omvat het aanpakken van de blauwe kringen onder je ogen (of je vermoeide ogen) en dat doe je met de Circle/Delete Concealer. Het is een tweekleurige crème concealer die de huid zowel oplicht als camoufleert. Het leuke aan dit product is dat je de kleuren met elkaar kan mengen tot je een tint verkrijgt die perfect is afgestemd op je eigen huidskleur.

Tip: breng je concealer niet enkel aan op de exacte plaats van je wallen of blauwe kringen. Best teken je een driehoek onder de ogen, waarvan de punt naar beneden wijst, richting je wang. Op die manier wordt je gezicht opgelicht en vermijd je een panda-effect.

Hierna haal je de PurePressed Base Mineral Foundation tevoorschijn. Dat is een semi-matte, compacte poeder foundation met SPF 20 die van mij een extra punt krijgt: het is een refill! Met strook- of cirkelbewegingen breng je dit poeder gelijkmatig op je gezicht aan tot je jouw gewenste dekking bekomt. Eenmaal klaar met je foundation beginnen we met contouren, een techniek die ik normaliter oversla. Gelukkig ging het er tijdens de workshop niet à la Kim Kardashian aan toe. Met de Greatshape Contour Kit van jane iredale benadruk je op een heel subtiele manier het mooiste van je gelaat. De kit omvat 3 natuurlijke matte kleuren: een contour, blush en highlight.

Het volgende element dat in de plooi gelegd moet worden zijn de wenkbrauwen. Het minste dat je kan doen is ze even in de juiste richting kammen, maar je kan ze natuurlijk ook een wat extra vorm en power geven dankzij de Retractable Brow Pencil. Hierna is het de beurt van je ogen en de handigste oogschaduw ooit: de Smooth Affair for Eyes. Deze cream-to-powder primer voor geeft een langhoudend licht glanzend resultaat en kan je zelfs aanbrengen op je jukbeenderen, neusbrug en kin voor een subtiele highlight. Win-win! De finishing touches van de “no makeup” makeup look zijn uiteraard de PureLash mascara en een PureGloss Lip Gloss.

Naar het overzicht van al bovenstaande producten.

Fotografie © MARNIX & ALLY

2 Comments

  1. Lijken me zeer fijne producten met als resultaat een leuke look 🙂 Handige tip ook voor de concealer onder je ogen 😀

    xo Noor

    • Oh dank je wel, Noor! En inderdaad, die concealer trick pas ik nu ook dagelijks toe 😀 xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *