INSTAGRAM INTERVIEW #7 — Hannah Hatcher

Iedere maand laat ik een invloedrijke Instagrammer aan het woord. Simpelweg omdat dit sociale media platform — bijna algemeen geweten — mijn favoriet bij uitstek is. Het is een plaats waar tal van inspirerende, talentvolle mensen uit iedere hoek van de wereld op de radar komen. Instagram is voor mij een creatieve wereld waar landsgrenzen niet bestaan en honderden culturen hand in hand gaan. Het is zelfs de virtuele plaats waar de wegen van mijn lief en mezelf kruisten zo’n 3,5 jaar geleden. Endlessly scrolling on Instagram – my favourite waste of time.

INSTAGRAMMER V/D MAAND
HANNAH HATCHER
Instagram naam:
@theillytrilly
Instagrammer sinds: oktober 2014
Aantal volgers: 1817
Aantal foto’s: 1159

Hannah Hatcher profile

De Amerikaanse Hannah Hatcher is global educator bij beautylabel jane iredale. Ze is verantwoordelijk voor educatieve trainingen en evenementen. Ze heeft zelfs al een hele reeks fashion weeks op haar palmares staan. In september kon ik dankzij jane iredale deelnemen aan een herfst/winter make-up workshop van Hannah zelf. Na de workshop strikte ik haar voor 5 snelle vragen…

Het allereerste moment dat je in aanraking kwam met make-up… Hoe oud was je en wat ging er allemaal door je hoofd?
De allereerste keer dat ik make-up uitprobeerde was ik ongeveer vijf of zes jaar oud. Hoewel mijn moeder erg naturel door het leven gaat – she’s kind of a hippie mom – keek ik vaak naar de manier waarop ze haar make-up aanbracht. Ik herinner me ook zeer goed dat al haar vriendinnen vroeger met roze lippenstift en ijzige oogschaduw door het leven gingen. Op een dag was mijn moeder in de tuin en kreeg ik de kans om stiekem in haar make-up kast te duiken. Van zodra ik lipstick en oogschaduw aanbracht voelde ik me een andere persoon – en dat gevoel vond ik meteen héérlijk. Naarmate de jaren vorderden en ik meer verstand kreeg van het aanbrengen van make-up, gebruikte ik het vooral om mijn zelfvertrouwen te boosten. In het middelbaar behoorde ik bijvoorbeeld niet tot de populairste meiden, dus vond ik mijn eigen manier om er op z’n minst even zelfverzekerd uit te zien. Tot op de dag van vandaag voel ik me nog steeds niet comfortabel wanneer ik geen winged eyeliner draag… Het is gewoon mijn ultieme confidence booster!

Wanneer dacht je bij jezelf “All right, this is it, ik word een professionele make-up artieste.”?
Van kleins af aan heb ik in de beauty industrie gewerkt… Mijn allereerste baan was er eentje in een kapsalon. Ik waste het haar van de klanten, vouwde handdoeken, maakte koffie en dat, terwijl ik omringd werd door jonge vrouwen die allemaal hard werkten en erg gelukkig door het leven gingen. Tijdens mijn tienerjaren wist ik meteen dat ik nooit of nimmer een kantoorbaan zou hebben. Ook hogere studies waren niet aan mij besteed en dat vond ik helemaal oké. Het is eigenlijk dankzij mijn studentenjob in het kapsalon dat ik tot het besef kwam dat iedereen carrière kan maken uit iets leuks. Iets waar je voor de volle honderd procent achter staat.

hh_1

Wie of wat kan jou doorheen de jaren steeds blijven inspireren?
Oh man… (lacht). Hier kan ik zoveel antwoorden op geven. Wanneer ik één make-up artiest moet noemen waar ik erg naar opkijk is het zonder enige twijfel Path Mcgrath. Ze is waanzinnig getalenteerd en stiekem wou ik dat ik een tiende van al haar talent had. Verder haal ik enorm veel inspiratie uit bands, muziek, mode en wonen in New York. Ik bedoel… Overal waar je kijkt in deze grootstad vind je inspiratie. Ik hou ervan om schoonheid te vinden in de abstracte dingen. Ik ben zelf altijd een beetje een weirdo geweest op het vlak van fashion, dus je kan je wel voorstellen hoe ik ervan geniet om mijn ogen in New York de kost te geven.

Wat is jouw favoriete jane iredale herfst/winter trend?
Wenkbrauwen – ze zijn zo ongelofelijk belangrijk. Als ik een 5 minuten make-over doe, zorg ik dat de persoon die voor mij zit een egale teint krijgt, een goede lipkleur én wenkbrauwen die spreken. Wist je dat wenkbrauwen ervoor zorgen dat je ogen opengesteld worden én dat je er veel jonger door kan uitzien? Daarom zijn de jane iredale wenkbrauwpotloden de absolute nummer één voor mij.

Afgezien van de prachtige nieuwe collectie, welke drie jane iredale product moeten volgens jou in ieders handtas zitten? (the good basics)
Allereerst zou ik voor een goede primer gaan. Zo’n primer gaat de huid hydrateren, egaliseren én de poriën verkleinen. Het tweede product dat ik iedere vrouw zou aanraden is een poeder foundation. Onze compacte en losse mineralen van jane iredale zijn als een tweede huid, maar dan nog beter. Als derde must have zou iedereen een hydration spray op zak moeten hebben. Het zorgt voor een voldoende gehydrateerde huid en daarbovenop fixeert deze spray de mineralen die zich in de make-up bevinden. Met deze drie producten zal je er iedere keer weer perfect uitzien.

Nog één laatste vraag voor jou, Hannah… Kan je mij een DO en een DON’T geven voor zeer lichte huidtypes zoals ik?
Do: Wees niet bang om met kleur te spelen. Ik weet dat veel meisjes met een blekere huid doodsbang zijn om te spelen met kleur omdat het wel eens heel gek zou kunnen uitdraaien. In plaats van levendige, donkere kleuren te gebruiken kan je gerust kiezen voor zachte, frisse tinten.
Don’t: Probeer nooit om diepte aan je huid toe te voegen door een foundation te kiezen die niet de juiste tint heeft. Er zijn meisjes die proberen wat meer dimensie te creëren en zij gaan voor een tint te donker… Dit zal lelijke strepen veroorzaken. De basisregel van het kiezen van foundation is dat hij écht honderd procent matcht met je huid… Het geheel kan op het eerste zicht veel te wit lijken maar daarom zijn er bronzers op de markt. Deze zullen je op een mooie manier sunkissed maken.

Check hier haar Instagram!

Een welgemeende big thanks aan Hannah Hatcher voor de geweldig leuke workshop, de memorabele tips én het beantwoorden van mijn vragen. Ook een dankjewel aan team Hélène V en Marnix & Ally voor de leuke ontvangst en de uitnodiging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *