Instagram interview #1 — Lori Vandyck

Iedere maand laat ik een invloedrijke Instagrammer aan het woord. Simpelweg omdat dit sociale media platform — bijna algemeen geweten — mijn favoriet bij uitstek is. Het is een plaats waar tal van inspirerende, talentvolle mensen uit iedere hoek van de wereld op de radar komen. Instagram is voor mij een creatieve wereld waar landsgrenzen niet bestaan en honderden culturen hand in hand gaan. Het is zelfs de virtuele plaats waar de wegen van mijn lief en mezelf kruisten zo’n 3 jaar geleden. Endlessly scrolling on Instagram – my favourite waste of time.

INSTAGRAMMER V/D MAAND
Lori Mariette

Instagram naam: @lorimariette
Instagrammer sinds: eind 2012
Aantal volgers: 7520 volgers
Aantal foto’s: 
931 foto’s

Schermafbeelding 2016-04-02 om 15.23.10

Voor de mensen die jou nog niet zouden kennen. Wie ben je en wat doe je, Lori? 
Als levensgenieter en wereldreiziger ga ik door het leven, maar daar kan ik helaas niets mee betalen. Met hart en ziel sta ik voor de klas, ik geef Nederlands en Biologie. Instagram is mijn creatieve uitlaatklep, ik vind het heerlijk om m’n energie in dit sociale medium te stoppen en er zoveel dankbaarheid en liefde uit te krijgen. Daarnaast heb ik dus ook mijn travel & city blog waarbij ik probeer om zoveel mogelijk hotspots in België én daarbuiten te delen met mijn lezers. Tot slot ben ik ook een van de ‘insiders’ voor Roomin, een volledig nieuw interieur platform. Ik ga op zoek naar heerlijke interieurs, fotografeer ze en zorg dat het verhaal erachter ook klopt en genoteerd wordt. Het is een druk leven, maar ik zou er niets aan willen veranderen!

Weet je nog waar wij elkaar voor het eerst offline hebben ontmoet?
Ik volgde je natuurlijk al eventjes via Instagram, maar ik heb je toch voor de eerste keer gespot op de persdagen van MARNIX & ALLY in april 2015. Daarna zijn we in juni samen een warme chocolademelk gaan drinken (ik geloof dat ik evenveel van chocolade houd als jij) bij koffiebar Broer Bretel op het Eilandje. Dat was meteen het begin van een super leuke offline vriendschap!

Ik heb het je al vaak willen vragen, maar het is er nog niet van gekomen. Waar komt je Instagramnaam eigenlijk vandaan?
Lori Mariette is ‘gewoon’ een samenvoeging van m’n twee voornamen. Uiteraard noemt iedereen me gewoon Lori, maar Mariette is de naam van mijn oma, mijn meter en een van de belangrijkste personen in m’n leven. Ik zie haar zeker wekelijks, voor een lunch- of koffiedate. Ze is ongelofelijk hip en up-to-date, ze volgt me zelfs op Snapchat! Als ode aan haar en om een iets uniekere naam te hebben, creëerde ik dus @lorimariette.

Wat zijn jouw 3 favoriete beelden van het afgelopen jaar en waarom?
(foto’s hieronder)

1. Ring: 2015 was voor mij meer dan geslaagd doordat ik in Arizona (USA) ten huwelijk gevraagd ben. Het was een onvergetelijk moment mét een ring van Lore Van Keer, niet toevallig mijn favoriete Belgische juwelenontwerpster.
2. Kerstboom: Creatief zijn in huis, ik heb er te weinig tijd voor, maar als de kans zich voordoet, laat ik me volledig gaan. Als resultaat, dat ik erg trots ben op mijn kerstboom van het afgelopen jaar. Kers(t) op de taart? Hij kreeg een eigen artikel op HLN!
3. Logo: In de maand maart van vorig jaar, zorgde ik ervoor dat mijn blog het licht zag. Ik heb er keihard voor gewerkt, liet een eigen logo ontwerpen en ben meer dan ooit tevreden over mijn eigen travel & city blog ‘Buitenshuis’.

ig_collage_lorimariette

Op wiens Instagram account kan je eindeloos blijven rondneuzen? Het mogen er enkelen zijn!
1. @hannamoens. Hanna is een Belgische blogger met oog voor detail. Haar overzicht op Instagram is een pareltje om dagelijks naartoe te surfen.
2. @ellencharlottemarie. Ellen Charlotte Marie is een Brugse instagramblogger met een overheerlijke feed. Dat mag je gerust letterlijk nemen, want iedere foto wil ik opeten! Support your local talent, want zó veel hebben we er alleszins niet in Brugge.
3. @chrisburkard. Deze mijnheer is een wereldreiziger pur sang, maakte er zijn beroep van én neemt dan ook nog eens adembenemende foto’s. Ik word erg jaloers als ik naar zijn foto’s kijk, mezelf realiserend dat hij wel écht een droomjob heeft.

Mijn favoriete apps zijn VSCOcam en Snapseed. Geef jij ons jouw twee favoriete editing apps ook prijs?
Ik zweer heilig bij VSCOcam en dat is eigenlijk de enige app die ik gebruik. Steevast gebruik ik filter HB1, vervolgens ‘fix’ ik wat bij contrast, helderheid, saturatie en scherpheid. Door altijd dezelfde filter te hanteren, hoop ik een samenhangend geheel te creëeren op mijn Instagram feed. Daarnaast vind ik het ook belangrijk om geen herkenbare gezichten op mijn profiel te plaatsen, al maak ik heel af en toe wel eens een uitzondering. Een witte achtergrond of witte voorwerpen? Dat zijn voor mij de ultieme essentials en dat merk je meteen wanneer je mijn Instagram of blog bezoekt.

Schermafbeelding 2016-04-02 om 15.18.20

Op je blog Buitenshuis schrijf je voornamelijk over nationale en internationale hotspots en deze laat je ook op Instagram terugkomen. Maar wat is nu jouw all time favourite place om telkens opnieuw naartoe te vluchten?
Aangezien ik in het centrum van Brugge woon, is het niet moeilijk om eventjes alles achter te laten en een koffie te gaan drinken. My all time favourite place is ongetwijfeld The Gulliver Tree. Een zalige koffiebar – die er uit ziet als een gezellige woonkamer – waar ik op een vrij moment naartoe ga met een boek (of mijn iPhone).

Jouw grootste verwezenlijking tot nu toe?
Mijn grootste verwezenlijking is 2015. Een jaar waarin ik zoveel (bij)geleerd heb. Tal van bloggers leren kennen, PR-bureaus afschuimen, Buitenshuis uit de grond stampen, social media manager worden, 7400 volgers bereiken, … Voorlopig kan ik me geen grotere verwezenlijking voorstellen!

En dan nog een korte, maar krachtige elevator pitch als afsluiter. Waarom zouden de mensen op onderstaande knop moeten drukken en jóu volgen?
Volg @lorimariette om een kijkje te nemen in het leven van een levensgenieter in hart en nieren. Ik probeer het mooie van de wereld weer te geven in een foto, met een persoonlijke touch. Foto’s worden geplaatst als er een verhaal achter zit, maar ik moet eerlijk toegeven dat ‘food’ wel altijd werkt (levensgenieter hé)!

Check hier haar blog![/button

Check hier haar Instagram!

Who will be the next inspirational Instagrammer? Een fashion queen of een fotografisch talent? Wie zal het zeggen. Stay tuned!

Eline

3 Comments

  1. Haar account is echt zalig! Ik volg ze al een tijdje en je krijgt altijd altijd een inspirerend plaatje voorgeschoteld!
    En toffe reeks, ik kijk er naar uit om jouw Instagram crushes te leren kennen 🙂

  2. Pingback: Instagram interview #2 — Sofie Wanten | YOUR DAILY DOSE OF ME

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *