In Vlaams-Brabant

Een van de vragen die ik het meest voorgeschoteld krijg, luidt als volgt: waar kan ik ethisch verantwoorde of milieuvriendelijke kleding shoppen in mijn buurt? Zulke winkels zijn helaas nog niet massaal vertegenwoordigd in elke gemeente van ons Belgenlandje. Degene die er wél zijn zet ik met veel plezier in de kijker. Laten we even naar het aanbod in Vlaams-Brabant kijken.

Harvest Club in Leuven

Harvest Club is een fair fashion conceptstore op het Mathieu de Layensplein in Leuven. Ze verzamelen labels die staan voor eerlijke, duurzame en milieuvriendelijke productie. Als je weet dat de textielindustrie de tweede meest vervuilende industrie ter wereld is, dan besef je meteen waarom Stefanie deze winkel uit de grond stampte. Voor vrouwen, mannen én kids!

Tenue Préférée in Leuven

Tenue Préférée vind je in de Mechelsestraat. Oprichtster Sandra wil met haar winkel duurzame en faire mode toegankelijk maken voor drukbezette dames die op zoek zijn naar een knappe én duurzame outfit, maar geen tijd of zin hebben om dit allemaal zelf uit te pluizen. Tenue Préférée is een echte Green Fashion boutique waar je dameskledij, schoenen, juwelen, handtassen en huisaccessoires kan vinden. Hiervoor selecteren ze merken die zo transparant mogelijk werken.

Müller in Diest

In de Koning Albertstraat ligt Müller. Een wondermooie, grote winkel met een mooi aanbod aan Europese modemerken. Daarnaast hebben ze een knappe selectie voor de eco-bewuste winkelaars onder ons. Met hun eigen keurmerk “Goei Marchandise”, duiden ze merken aan die écht het verschil maken in de modewereld. Goei Marchandise is duurzaam met een positieve impact op mens en natuur. Ze zijn er rotsvast van overtuigd dat eerlijke mode de toekomst is.

Ekodette in Diest

Oké, deze winkel in de Leuvensestraat mag dan geen kledingwinkel zijn, tóch vind ik hem een vermelding waard. Ekodette is een fonkelnieuwe (11/2019) eco-vriendelijke winkel in hartje Diest. Ze omarmen enkel producten met een verhaal. Een verhaal dat duurzaam of fair trade is. Hippe ecologische producten om te geven en te krijgen: van beautyproducten tot decoratie, keukenspullen en méér.

[Deze pagina wordt binnenkort verder aangevuld]