In Antwerpen

Een van de vragen die ik het meest voorgeschoteld krijg, luidt als volgt: waar kan ik ethisch verantwoorde of milieuvriendelijke kleding shoppen in mijn buurt? Zulke winkels zijn helaas nog niet massaal vertegenwoordigd in elke gemeente van ons Belgenlandje. Degene die er wél zijn zet ik met veel plezier in de kijker. Laten we even naar het aanbod in Antwerpen kijken. 

Supergoods in Antwerpen

Supergoods is een duurzame concept store die wordt gerund door het koppel Tonny van Babel en zijn Anne Van Hilden. Onder het motto “good stuff for good people” bewijzen ze al meer dan 7 jaar dat ecologische mode uiterst stijlvol kan zijn. Ze hebben een concept store in Mechelen, Gent en sinds augustus 2019 ook in Antwerpen. Van zodra je een van de Supergoods winkels binnenstapt, krijg je de leukste ethisch verantwoorde en ecovriendelijke labels voorgeschoteld. Betaalbare labels zoals Armed AngelsKings of Indigo en Thinking Mu worden afgewisseld met knappe designs van Langerchen en Suite 13. Er is uiteraard nog veel meer, en ook mannen hebben er behoorlijk wat keuze.

LNKnits in Antwerpen

Ellen Kegels, de oprichtster van LN Knits, begon 10 jaar geleden met het breien van mutsen voor haarzelf. Haar label werd snel groter en groter. Om die reden moest ze de productie uitbesteden. Zo ging ze niet naar een traditioneel productiebedrijf, maar bezocht ze de Andes in Peru, beroemd vanwege de goede kwaliteit alpacawol en het vakmanschap van de mensen die er wonen. Er zijn verschillende redenen waarom Ellen, Peru koos voor haar productie: 100% natuurlijke materialen, duurzame productie, het creëren van een betere leefomgeving voor de lokale bevolking, alpaca wol van hoge kwaliteit.

Helder in Antwerpen

Ramona Stoica richtte in 2016 haar duurzaam modelabel Helder Antwerp op. Het kledingmerk focust zich vooral op het creëren van mooie stukken met het milieu in het achterhoofd. Ze werkt vooral met tencel, viscose, gerecycleerd denim en de nieuwe stof Pinatex. Dat is fruitleer gemaakt van cellulosevezels uit ananasbladeren. Ramona zorgt er ook voor dat elke collectie 2 à 3 stukken bevat die gemaakt zijn uit stofresten en zo vind je in de collecties ook katoen, polyester-katoen, elastaan en merinowol.

[Deze pagina wordt binnenkort verder aangevuld]