Dilemma van de maand: wat met mijn haar?

In januari spookt er één specifieke gedachte door mijn hoofd. Ieder jaar opnieuw. Het is alweer elf maanden geleden dat ik het laatst voet binnen zette in een kapsalon. Enerzijds omdat ik de laatste drie jaren tussen Hasselt en Antwerpen pendel én ik de stap nog niet heb gezet om grondig research te doen en een vaste kapper te zoeken. Anderzijds omdat ik iemand ben die niet zo goed weet wat ze wilt. Voor een drastische kleurverandering of een korte coupe zal ik niet snel kiezen, I stick to the odd. Nooit of te nimmer zal ik de verschrikkelijk spannende woorden “doe maar wat, ik vertrouw je” uitspreken. Een klein beetje saai? Ja. Tijdens mijn tweeëntwintigste levensjaar heb ik voor het eerst mijn haar een tintje lichter geverfd. Een durfal op gebied van haar ben ik dus allesbehalve.

De laatste weken, sinds 10 december 2016 om precies te zijn, ben ik online inspiratie aan het opdoen voor het geval dat ik toch eens naar de kapper stap. Het is zo erg dat ik me zelfs een deadline heb gegeven. Op 15 februari zal ik beslissen wat ik al dan niet met mijn blonde lokken ga doen. Tegen die dag zal ik een afspraak maken bij een kapper in de buurt. Side note: Ben je van Limburg en kan je mij een uitstekende kapper aanraden met bakken ervaring op gebied van balayages en het gebruik van natuurlijke haarproducten? Laat gerust een comment achter onderaan dit artikel. Ervaringen zijn echt méér dan welkom.

DOEL VAN DE DAG: DILEMMA’S VAN TAFEL VEGEN.

Het gaat natuurlijk niet alleen om het vinden van de perfecte kappersmatch, maar vooral over een nieuwe blonde tint. Uiteraard baande ik de afgelopen weken een weg door het grote Pinterest landschap en verzamelde ik een bord vol ideeën. Hoewel ik ongelooflijk veel afbeeldingen heb verzameld, heb ik één extreem belangrijke vereiste… Mijn nieuwe (blonde) lokken moeten perfect bij mijn super lichte huidkleur passen. Ik wil niet aanzien worden als een spook. Amen.

INSPIRATION O’CLOCK

Zelf ben ik er nog niet helemaal uit welke van onderstaande tinten mijn hart het meest kan bekoren. Ik ben wel ongelooflijk benieuwd welke tint jouw voorkeur geniet. Shout it out!

Photo credits
Header: Zsa Zsa Bellagio
Foto 1: @jaimeebear — meilleurcoffeur.com
Foto 2: skinnymetea.com — Pinterest
Foto 3: therighthairstyles.com — VirgineasSecret

8 Comments

 1. Hihi, met de laatste foto linksonder ben ik ook al eens naar de kapper gestapt! 😀 Misschien aan de warme kant blijven van blond, aangezien je zo’n lichte huidskleur hebt?

  • OH ECHT? De laatste foto linksonder gaat ’t wellicht ook worden… 😀 De meesten raden me die tint aan! Ai caramba, nu nog een kapper zoeken haha! X

 2. I feel your pain! Ik ben ook zo’n eeuwige twijfelaar als het op mijn haar aankomt … met 101 verschillende stijlen en kleuren op mijn Pinterest bord! ik ben wel al jaren tevreden van mijn kapper, pas zijn eigen salon (Haarage) geopend in Overpelt!

 3. Ik ken er te weinig van om je raad te geven, maar ik ben er zeker van dat een goede kapper jou echt wel kan helpen met het kiezen van de juiste tint die ook mooi past bij je lichte huid. Mijn advies is dan ook heel simpel: ga langs verschillende kappers en stel hen de vraag. Als je uitlegt dat je nog aan het twijfelen bent en hun advies graag zou willen, zullen ze je zeker en vast voort helpen. Al is het maar om een potentiële klant binnen te halen. 😉

 4. Ik wil ook zo iets laten doen, ik ga het bij headlines in Hasselt. Ik kan u na 1 maart laten weten hoe het was ?

 5. You’re beautiful either way, me zo’n knap kopke! 😉 maar I know the feeling, girl… nadat ik gestopt ben met mn haar te kleuren en terug mn mooie asblonde lokken heb wil ik er ook zo voorzichtig mogelijk mee zijn… :O ik zou gaan voor een van de twee foto’s onderaan. Allebei knap, de rechtse lijkt zelfs een beetje op je kapsel toen je het pas gekleurd had, toen die ene keer 🙂 dat was heel mooi! Xoxo

  • Oooh merci voor de sweetest comment ooit, lieve Jazzy!
   Ik ben nog steeds aan het twijfelen over het kleuren van mijn haar, maar de foto’s die jij noemt (de twee kapsels onderaan) zitten ook het meest in mijn hoofd! Nu nog een kapper vinden in Hasselt!
   xxx

 6. Pingback: Een frisse wind doorheen mijn lokken dankzij Studio L Hairdesign

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *