Fair Bazaar en Näz verwennen je met een kortingscode

Fair Bazaar Näz fashion

Ben je erover aan het nadenken om de inhoud van je kledingkast te verduurzamen? Of om je koopgedrag flink terug te schroeven? Dat kan ik alleen maar aanmoedigen! Hoe ver je hier exact in gaat, is natuurlijk een afweging die iedereen voor zichzelf moet maken. In de eerste instantie is het vooral je mindset en je koopgedrag die een switch moet ondergaan (en dus niet zozeer je shoppingbudget). Net daarom introduceer ik in deze blogpost met veel enthousiasme een duurzaam kledinglabel dat bekend staat omwille van hun minimalistische snits en betaalbare ontwerpen. En er volgt nog beter nieuws.

Onlangs ging ik bewust een partnership aan met een duurzame webshop en een kledinglabel uit Portugal. Niet enkel om je outfit inspiratie te kunnen geven, maar vooral om jou eens te verwennen met een kortingscode. Mijn allergrootste missie? Eerlijke mode toegankelijker(er) maken en je de mooie verhalen achter elk label laten ontdekkenLet me tell you all about it!

Fair Bazaar is een platform dat allerhande duurzame labels bundelt voor de bewuste shoppers onder ons. Voor zij die toevallig een tripje naar Lissabon op de agenda hebben staan: ze hebben er ook een fysieke winkel! Op dit moment werkt Fair Bazaar samen met meer dan 35 inspirerende duurzame en ethisch verantwoorde merken die elk een uniek verhaal hebben. Eén van die kledinglabels is Näz uit Portugal, en laat dat net het label zijn dat ik vandaag extra in de verf wil zetten.

[lees onder de foto verder] 

Näz is een zeer bewust en vooruitstrevend modelabel voor vrouwen die houden van minimalistische looks. Of voor zij die nood hebben aan enkele tijdloze, goede basics ;-). De missie van oprichtster Cristiana Costa en haar team komt hélemaal overeen met die van mezelf: “duurzame mode toegankelijk maken voor iedereen“. Zij realiseren dit door met gerecycleerde stoffen en deadstock material (= overschotten) te werken en zo hun milieu-impact tot een minimum te beperken. 

Bij mij trok Näz vooral de aandacht met hun wondermooie jassen. Zowel de Recycled Wool Long Coat als de Recycled Wool Kimono Coat zijn — zoals de naam al prijsgeeft — volledig gemaakt uit gerecycleerde vezels. Dit is voor mij het zoveelste bewijs dat we bewuste mode in 2019 niet meer kunnen bestempelen met het label “geitenwollensok”. Voor de productie van deze kledingstukken werken ze bewust samen met een klein atelier in Covilhã; een stadje in het binnenland van Portugal. Hierdoor geven ze de leden van de lokale gemeenschap eerlijke werkkansen.

Een merk met een missie én met een groot hart. Want speciaal van Fair Bazaar en Näz mag ik je een korting van 10% op de volledige collectie geven. De code kan je ingeven bij de check-out van je virtuele winkelmand. Ontdekken maar!

10% KORTING BIJ NÄZ MET DE CODE “ELINEREY

Fotografie door Kim Nijs

 
 

4 Comments

    • Oh doeme! Maar inderdaad: reden te meer om nog eens terug te gaan, hihi. Ben er zelf nog niet geweest, maar Lissabon staat hóóg op mijn citytrip wishlist!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *