Beauty catch: Take the day off with Clinique

Gemiddeld zes op zeven dagen draag ik make-up. Dat deze goedjes nefast zijn voor de conditie van onze huid hoef ik je wellicht niet meer duidelijk te maken. Toch zijn er vrouwen die erg wispelturig omspringen met het reinigen van hun gelaat. Ook zij die amper of geen make-up dragen zouden evenveel aandacht aan het reinigen van het gezicht moeten spenderen. Zelf reinig ik mijn gezicht zowel ’s ochtends als ’s avonds. In de ochtend gebruik ik gewoon wat water en een milde crème om mijn huid zo kalm mogelijk te houden. Vlak voor bedtijd kies ik daarentegen voor een uitgebreid ritueel.

In de volgende alinea’s laat ik je kennismaken met twee reinigingsproducten uit de Take The Day Off collectie van Clinique. Wanneer je op zoek bent naar efficiënte en milde manier om je gelaat te purificeren, dan ben je hier met zekerheid aan het juiste adres.

1. TAKE THE DAY OFF – MAKE-UP REMOVER
FOR LIDS, LASHES & LIPS

Dit product is een volledig zeepvrije make-up remover die speciaal gecreëerd werd om oog make-up en lippenstift op een snelle manier te verwijderen. Dit product werd uitvoerig getest door oogartsen en is ook geschikt voor contactlens-dragers.

Hoe te gebruiken?
Allereerst moet je erg goed schudden voor gebruik. Ik doe een (niet al te grote) dosis remover op een wattenschijfje en begin met het reinigen van mijn rechter oogomtrek. Ik raad je aan om het schijfje eerst even op je oog te laten rusten waarna je neerwaartse bewegingen maakt. Wanneer ik hetzelfde bij mijn linkeroog doe gebruik ik de achterzijde van het wattenschijfje waarmee ik mijn rechteroog heb gedaan. Van zodra mijn ogen (en lippen) gereinigd zijn, spoel ik mijn gezicht met koud tot lauw water. Voor het slapengaan zweer ik bij mijn Moisture Surge Overnight Mask, ook van Clinique.

Algemene tevredenheid:
Of ik van dit product gelukkig word? Het doet simpelweg wat het beloofd en daarom kan ik niet anders dan enthousiast zijn Deze Make-up Remover for lids, lashes & lips is een van mijn favorieten om oogmake-up op een aangename manier te verwijderen.

Prijs: €20 voor 125ml — hier te koop

2. TAKE THE DAY OFF – CLEANSING BALM

Deze Cleansing Balm uit de Take The Day Off lijn van Clinique heeft een vaste textuur en verandert in een extreem zachte reinigingsolie zodra hij in contact komt met je huid. Het wordt geen vloeibaar goedje maar een zachte structuur die makkelijk over je gezicht te masseren is. Na eenmalig gebruik was ik meteen verrast door het feit dat deze balsem de meest hardnekkige restanten van make-up verwijdert. Mijn huid voelt na gebruik ongelooflijk comfortabel en zacht aan. Bovendien is dit product erg zuinig (ik gok dat je er zelfs meer dan een half jaar mee toekomt) en bespaar je op wattenschijfjes. Win-win!

Hoe te gebruiken?
Ik zorg ervoor dat mijn handen en gezicht droog zijn alvorens ik aan de slag ga. Allereerst verdeel ik de balsem over mijn vingertoppen waarna ik het goedje over heel mijn gezicht masseer. Wanneer mijn volledige gelaat goed ingemasseerd is ga ik even met mijn wijs- en middelvingers over mijn ogen en wimpers om al een groot deel van mijn oogmake-up te verwijderen. Vervolgens spoel ik mijn gezicht met lauw tot koud water tot al de balsem is verwijderd. Als laatste stap gebruik ik voorafgaande make-up remover om me van alle oogmake-up restjes te ontdoen.

Algemene tevredenheid:
De Take The Day Off Cleansing Balm is voor mij persoonlijk dé ontdekking van het voorjaar. Het milde product laat je huid extreem zacht en schoon achter zonder dat de vochtbarrière van de huid wordt geschaad. Voor het reinigen van mijn ogen geef ik nog steeds de voorkeur aan het eerste product uit deze review: de make-up remover for lids, lashes en lips. Waarom? Omdat ik het aangenamer vind om met een (vloeibare) olie dan met een balsem over mijn ogen en wimpers te wrijven. Dit is uiteraard een uiterst persoonlijke conclusie.

Prijs: € 27,50 voor 125ml — hier te koop

PERSOONLIJKE REINIGINGSTIPS:

Was je handen alvorens je begint met je reinigingsritueel. Dit kan belachelijk klinken, maar het zorgt ervoor dat de bacteriën die al op je handen zaten, niet overgedragen worden naar je gezicht.

— Wist je dat warm water kan zorgen voor huidirritaties en uitdroging? Gebruik daarom lauw tot koud water tijdens het reinigen van je gelaat. Dit is bovendien ook goed voor je bloedvaten waardoor je gezicht er frisser en jonger zal uitzien.

Grijp zo min mogelijk naar reinigingsdoekjes – tenzij je na een avond fuiven snel je bed in wil, of course. Hoe makkelijk ze ook zijn, complete reiniging met cleanser, tonic en nachtcrème is zo veel beter voor je geliefde huid.

— Wanneer je klaar bent met het reinigen van je gezicht, mag je jouw huid niet droogwrijven met een handdoek. Dep je huid zachtjes droog met een (propere!) droge handdoek.

Ik hoop van harte dat je het aangenaam vond om mijn huidig reinigingsritueel te ontdekken. Eigenlijk ben ik razend benieuwd naar jouw reinigingsritueel… Prefereer jij een zachte balsem of een make-up remover olie? Laat zeker een berichtje achter in de comments!

Cheers,

Eline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *