Over het belang van een goede deodorant

Likami - deocrème

De afgelopen jaren is het me meermaals duidelijk geworden dat we niet altijd lief zijn voor onze gezondheid en – in het geval van dit artikel – onze huid. Zonder dat we ons er bewust van zijn, bevat de meerderheid van de skincare producten die vandaag op de markt zijn schadelijke chemicaliën of additieven. Denk maar aan SLE, SLS, aluminium, parabenen, enzovoort. Niet alleen in make-up of dagelijkse crèmes zitten deze ingrediënten verstopt, ook in shampoo, tandpasta en deodorant. Laten we het vandaag over die laatste hebben. Deodorant gebruiken is iets van alle dagen en net daarom is het kiezen voor een goed product een must. Ik vertel je waarom.

De geruchtenmolen draait.

Allereerst zijn er tal van geruchten over nare gevolgen van deodorant op onze gezondheid. Vooral aluminium en parabenen worden geviseerd. Het zou de kans op borstkanker doen verhogen, om maar een voorbeeld te noemen. Hoewel je aluminium en parabenen best kan vermijden vanwege de irritatie die het kan veroorzaken, is er echter géén wetenschappelijk bewijst voor de eventuele link met borstkanker. Langetermijnstudies over effecten op de gezondheid bij gebruik van deodorant bestaan niet en zijn ook moeilijk uit te voeren.

Opgepast, gevoelige huidjes.

Je hebt het misschien zelf al eens meegemaakt: deodorant kan leiden tot flinke irritatie. Jeuk, rode uitslag, een droge huid en, in sommige gevallen, zelfs pijn. Vooral producten met meer dan 15 procent aluminiumzout en producten waarin alcohol is verwerkt, verhogen de kans op zulke ongemakken. Hoe gevoeliger je huid, des te belangrijker is het dus om een goede deo uit te kiezen. Het is helaas geen exacte wetenschap, het is een kwestie van verschillende producten uitproberen. Kies ook liever voor een roller dan een spray, want bij die laatste is de kans op irritatie aanzienlijk hoger. Of misschien kies je binnenkort wel net zoals mij, voor een deocrème.

Over de deocrème van Likami.

Het Belgische, botanische skincaremerk Líkami pakte in mei 2019 uit met een fonkelnieuw product: een deocrème. Je brengt hem aan als zalfje onder de oksels en belooft veel meer te doen dan we gewoon zijn van een gemiddelde deodorant. Hij voedt de huid, herstelt, hydrateert en kalmeert dankzij kokosolie, castorolie, jojoba-olie, sheabutter en vitamine E. Er zit ook bicarbonaat in en dat zorgt ervoor dat de pH van de huid gereguleerd wordt om okselgeurtjes op een natuurlijke manier te neutraliseren. Niet enkel de gezondheid van onze huid, maar ook de planeet gaat er alweer een stapje op vooruit wanneer we vaarwel zeggen tegen klassieke deo’s.

Zelf heb ik de deocrème van Líkami ondertussen een maand in gebruik, en ik moet toegeven dat ik er best enthousiast over ben. Gezien de bicarbonaat voor een lichte korrel in de crème zorgt, lijkt het alsof je je oksels een kleine scrub-sessie geeft bij het aanbrengen. Mij stoort dit absoluut niet. Ook laat het geen vlekjes achter wanneer ik een strak shirt draag. Voor mijn part wordt dit de standaard deodorant in mijn badkamerkast. Ben jij benieuwd naar de crème? Of zit je nog met een specifieke vraag? Laat het me zeker weten in de comments onderaan.

Liefs,
Eline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *